Depresszió ellen Noni juice

A noni antidepresszáns hatású gyümölcsként is ismert. Fogyasztásával növelhető két fontos hormon, név szerint a szerotonin és a melatonin szintje ⇒

A szerotonin befolyásolja a hangulatot, az alvást és az érzelmeket. Kiegyensúlyozatlansága depressziós tüneteket okozhat.

A noni, biztonságos módja a szerotonin növelésének!

A melatonin hatással van a bioritmusunkra, segít elaludni, hozzájárul ahhoz, hogy megfelelően ki tudjuk pihenni magunkat, valamint javítja a hangulatunkat.

Anti-pszichotikus tulajdonságok:

A noni gyümölcs levét hagyományosan egy sor betegség kezelésére – beleértve a központi idegrendszer rendellenességeit is – alkalmazzák.

Kutatások alátámasztották a noni anti-pszichotikus hatását, különösen magatartási problémák esetén. Agyi károsodás esetén is javasolják alkalmazását: gyógyító erejét a természetes kémiai összetevőknek köszönheti. Tudjon meg többet a noni összetevőiről! >>>

A noni kapcsán úgy tartják, hogy segíthet az agyi ischémiás stressz megelőzésében, anélkül, hogy befolyásolná a jó enzimek és antioxidánsok működését a szervezetben.

A noni juice segít csökkenteni a depresszió tüneteit!

Nincs pontos meghatározása annak, hogy mi okozhatja a depressziót. Depressziót okozhat például a pajzsmirigy nem megfelelő működése, a női hormonzavar, a gyász és a veszteség, gyógyszeres kezelés, krónikus fájdalom, genetika, és valószínűleg egy vírusos fertőzés is. depresszio

Egyes vizsgálatok azt is kimutatták, hogy a környezeti tényezők, mint a szegénység, a bántalmazás szintén okozhat depressziót. De egy depressziós családtag vagy egy beteg szülő is hajlamosíthat lehangoltságra.

Habár a depresszió okai jelentősen eltérnek az egyes embereknél, a többségnél van valami közös: az alacsony szerotonin szint.

A szerotonin az agyboldogsághormonja”. Ha alacsony a szerotonin szint a depresszió kialakulása szinte biztos. Ezért a test triptofán aminosavat gyárt, amit a szervezet fel tud használni, hogy ha szükséges. A test által gyártott szerotonin megtalálható az agyban található receptorokban, a vérlemezkékben, és az emésztőrendszerben.

A noni juice elhajtja a depressziót, fogyasztása növeli a szerotonin szintjét!

Szorongás, homocisztein és B-vitamin:

Különböző tanulmányok meggyőzően mutatnak rá arra, hogy az alacsonyabb folsav és a magasabb homocisztein szint depressziós tüneteket okozhat.

Azonban keveset tudunk arról, hogy mi a kapcsolat a magasabb homocisztein szint és a szorongásos zavarok között. Az elmúlt években a világon számos kutató csoport végzett olyan vizsgálatokat, melyek a szorongás és a megemelkedett homocisztein szint közti összefüggést vizsgálják – Az eredmények érdekesek (…)

Egy tanulmányban például 23 kényszer-betegségben szenvedő páciens folsav és homocisztein szintjét hasonlították össze az egészséges kontrollcsoport eredményeivel. A kutatók azt találták, hogy a folsav szintjük szignifikánsan alacsonyabb, míg a homocisztein szintjük magasabb volt a kényszer-betegségben szenvedőknél, mint a kontrollcsoportnál.

Továbbá, azt is kimutatták, hogy minél súlyosabb maga a kényszerbetegség, annál súlyosabb a folsavhiány. Ennek tükrében a szorongásos zavarokkal küzdőkre is oda kell figyelni – különösen ha depressziósak, meg kell mérni és egyensúlyba kell hozni a folsav valamint a B-vitamin szintjüket, hogy csökkentsék a homocisztein szintet.

Mivel a noni juice gazdag természetes formájú B-vitaminban és folsavban, ezért depresszió, szorongás vagy kényszerbetegség esetén a noni alkalmazása enyhítő körülmény lehet!